Woningcorporatie Welbions kiest voor haar grote onderhoudsproject van 344 woningen in de Hengelose Es, voor nieuwe Itho Daalderop dakventilatoren.

Half oktober wordt er gestart met het groot onderhoud, dat verder bestaat uit nieuwe entrees, verbetering van de uitstraling, nieuwe daken, vernieuwde galerijen, maken van individuele bergingen, vernieuwen van verouderde keukens, badkamers en toiletten, vernieuwen van verouderde cv-ketels en verbetering van dak- en vloerisolatie en HR++ beglazing, voorzien van zelfregulerende gevelroosters.

De woningcorporatie heeft de wens om in deze woningen te ventileren op basis van CO2 en vocht. Met de toepassing zijn 176 Itho Daalderop gelijkstroom dakventilatoren type CAS 3 en het vraaggestuurd ventilatiesysteem BaseFlow Hoogbouw gemoeid.

Slimme CO2-meting

De flats beschikken elk al over een aantal dakventilatoren. Omdat deze aan vervanging toe is en Welbions de wens heeft om op basis van CO2 en vocht te ventileren, is gekozen voor de nieuwe lijn dakventilatoren CAS 3.1 en 3.2. van Itho Daalderop. In elke woning worden bovendien gemotoriseerde afzuigventielen geplaatst, die door slimme CO2-meting van sensoren verder open gaan naarmate er meer geventileerd dient te worden. BaseFlow Hoogbouw is een vraaggestuurd ventilatiesysteem op basis van CO2 en relatieve vochtigheid (RV) voor de gestapelde bouw.