Door de toenemende vraag naar elektrificatie en betrouwbare zonnepaneleninstallaties, hebben beursorganisator Good, elektrotechnische groothandel Rexel en leverancier van innovatieve PV-dakmontagesystemen Esdec het initiatief genomen om het allereerste NK Panelen Plaatsen te organiseren. Het kampioenschap vindt plaats tijdens de duurzame vakbeurs Solar Solutions op 19, 20 en 21 maart. 12 geselecteerde teams zullen tegen elkaar strijden om als snelste zes zonnepanelen volgens de voorgeschreven eisen te installeren op een schuin dak. Het team dat de beste prestatie neerzet, wordt uitgeroepen tot “Beste montageteam 2019”! 

De wedstrijd
Twee teams monteren tegelijkertijd – op ieder zijn eigen schuine dak – zes zonnepanelen inclusief optimizers. Het snelste team wint! De teams worden beoordeeld op het juist plaatsen/monteren van haken, rails, kabels, zonnepanelen en optimizers. Ook het vastzetten volgens voorschriften, het doorverbinden van connectoren en het veilig (valbeveiliging) en netjes werken wordt meegenomen in de beoordeling. Voor alles wat niet goed/fout is gemonteerd, deelt de jury strafseconden uit. BDA en InstallQ nemen de jurering voor hun rekening. 

Beste montageteam 2019
Alle montageteams krijgen aandacht in de media (o.a. via social media en Solar Magazine). Het team dat de beste prestatie neerzet, krijgt tevens de prestigieuze award “Beste montageteam 2019”. Een mooie opsteker voor het betreffende montageteam! Ook gaat dit het montageteam helpen om in 2019 een betrouwbaar signaal bij opdrachtgevers af te geven. 

Over Esdec
Sinds 2004 levert Esdec montagesystemen voor zonnepanelen op platte en schuine daken. Door de focus op innovatie, strenge kwaliteitseisen en het bieden van de beste service aan klanten, is Esdec in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf. Per november 2018 maakt het Amerikaanse EcoFasten deel uit van de Esdec Solar Group, waarmee wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van dakgebonden PV-systemen is gecreëerd. Beide bedrijven gezamenlijk hebben inmiddels al voor ruim 5GWP geïnstalleerd op hun systemen. Met twee kantoren in zowel Nederland als Amerika en een Innovation Center in Deventer blijft Esdec voortdurend in ontwikkeling en kan er snel, betrouwbaar en innovatief worden ingespeeld op de veranderingen in de solar industrie.

www.esdec.com
Bezoek Esdec op de Solar Solutions 2019 van 19-21 maart, Stand C1, Expo Haarlemmermeer